19 Temmuz 2008 Cumartesi

Yiğidi Öldür, Hakkını Yeme


Bir 'terlik'(?) kavgasıdır, patlak verir; koskoca klübün iki kaptanı birbirine girer. Fatura ikisine de kesilir, başka olayların üstü bir şekilde kapatılır. Herneyse konumuz Beşiktaş'taki iç çekişmeler falan değil. Sadakat ve adalet.

İ. Üzülmez hep çok eleştirilir, lider özelliklere sahip birisi değildir. Kaptan olmak sadece para atışında 'yazı' ya da 'tura' demek veya flamayı öbür kaptana vermek olarak öngörülmemeli çünkü. Kaptan karizmasından nasibini de almamıştır Üzülmez. Sahada sopa yiyen takım arkadaşlarını hakeme karşı savunmak yerine sol köşedeki yerine çekilip kafayı kaldırmadan top sürmekle "Beşiktaş" kaptanlığı yaptığını sanıyorsa -buradan- yanıldığını iletelim Sayın "Deli"ye.

Kavgadan sonra satış listesine konulmuş Beşiktaş'ın iki kaptanı. Delgado da yeni kaptan olmuş bildiğiniz üzere. Az gerekli ayrıntıları geçip konuya dönelim.

Beşiktaşlıların Üzülmez'in satış listesine konmasına bir itirazı yok ama aynı listede Toraman'ın da olmasına itirazı var. "Beşiktaşlılık Duruşu" denen olgu var bu ülkede. İnsanlar istedikleri kadar inkar etseler de var, evet var. İnsana saygıdır herşeyden önce o duruş, hak edene hak ettiği gibi davranmaktır. Delikanlı adamı sever bu taraftar. İşte tam bu noktada Toraman tam olarak 'o' delikanlı adamdır. Delikanlıdır çünkü haksızlığa tahammülü yoktur. Haksız yere seçilmediği gördüğü için Fatih Terim hakkındaki görüşlerini söylemekte sakınca görmez. Delikanlı olduğu kadar hırslıdır, yanlış olduğunu düşündüğü kararda hakeme koşar hemen, derdini anlatır. Dürüsttür, yaptıysa kafasını eğer, döner arkasını pozisyonunu alır. Klübü onu satış listesini de koysa "Beni affetmezlerse gider dışarda oynarım, Fener'li, Galatasaray'lı olmam." der, işte bu yüzden de delikanlıdır, sadıktır. "Türkiye'de x klübünden başka takımda oynamam." diyip takımını ezeli rakibine satanlarla karıştırmayalım, para için değil formasını taşıdığı takım için ter döken adamdır Toraman. Beşiktaşta da bu yüzden kaptandır, formasına olan sadakati yüzünden. Bu yüzden de gitmemelidir.

Birileri onu Beşiktaş'tan uzaklaştırmaya çalışsa da, O hep Beşiktaşlı kalacaktır insanların gözünde. Toraman'a saygı duymanız için Beşiktaşlı olmanıza da gerek yoktur, 'adam gibi adam' olmanın anlamını bilmeniz yeterlidir.

"Adaletsizliği işleyen, çekenden daha sefildir" demiş Eflatun. Sen böyle devam et Toraman, bırak insanlar sefillikleriyle kalsınlar!

Hiç yorum yok: