30 Mart 2008 Pazar

Koyun Kazım....


Colin Kazım Richards ,

İngiltere'deki arkadaşlarının söylemiyle Kazimo yada CKR, 30 Nisan 2007'de Fatih Terimin Bosna-Hersekle yapılacak olan maçın kadrosuna almasıyla birlikte tüm Türkiye onu tanıdı.Brezilya ile oynanan ve 0-0 tamamlanan maçın son 20 dakikasında oyuna girmiş ve böylece milli takım kariyeri onun için artık başlamıştı.Annesi Kıbris türkü , babası Antigualı olan CKR ,2006-2007 sezonunun sonunda Shefield United'tan Fenerbahçeye transfer olmuştu.İlk geldiği günler Türkiye'deki çoğu fenerbahçelilerin doğal olarak kafasında büyük soru işaretleri vardı.
-İngiltere 2.ligine düşmüş bir takımda çoğu maçta yedek soyunan ,premiershipde 38 maçta sadece 1 golü bulunan 21 yaşındaki bu genç ,ligde şampiyonluğa oynayan,avrupada büyük hedefler peşinde koşan Fenerbahçe'ye ne katkıda bulunabilir?
-Acaba Tuncay'ın yerini doldurabilir mi? vs vs......
Nitekim sezona çok da iyi bir başlangıç yapamadı. Sağ kanatta Gökhan gönül-Deivid ikilisinin göstermiş olduğu üstün performans sonucu çoğu maçta yine yedek kulubesine mahkum kalmıştı tıpkı Sheffield United'da olduğu gibi.Sezonun ilk yarısı Kazım için pek de verimli geçmemişti bu açıdan.Günler günleri kovalıyordu ama CKR bir türlü yedek kulubesinden kurtulamıyordu.Derken 27.haftada kasımpaşa maçında deivid'in cezalı duruma düşmesinden dolayı kendisine 28.haftadaki beşiktaş maçında oynama fırsatı doğmuştu.Bu maç onun için kendisini teknik direktör Zico'ya gösterme fırsatıydı her anlamıyla.
Maç başladı...Kazım ilk 10 dakikada gösterdiği performansla maça damga vuracağını belli etmişti.Çok hırslı,istekliydi.Nitekim 11.dakikada Alex'e yaptığı mükemmel cuts inside'ıyla(FM oynayanlar bilir)takımının öne geçmesinde rolü büyüktü.Artık sağ kanatta o kadar etkili oynuyordu ki Beşiktaş'ın sol kanadını neredeyse felç etmişti.İbrahim üzülmez için hayatının belki de bu sezon en zor maçlarından ikincisiydi(İlki Anfield Road'da Benayoun karşısında).beşiktaş teknik direktörü Ertuğrul Sağlam da bunu görmüş olacak ki 2.yarıya başlarken İbrahim üzülmez'i oyundan aldı.2.yarıda ibrahim'in yerine geçen baki de zaten maç boyunca onu anca faul yaparak durdurabildi.
Sonuç olarak ,Fenerbahçenin bu derbiyi kazanmasındaki en büyük etken golleri atan Alex'in yanı sıra kanımca maç boyunca istekli oynayan Colin Kazım (pardon Kazım kazım:)dı. Ne diyelim tebrikler Kazım ,böyle oynamaya devam et......

Hiç yorum yok: